Volumul "Halda de steril" al scriitorului Gabriel Andronache va fi lansat luni, 20 noiembrie, la Iaşi, în prezenţa autorului şi a invitaţilor săi, conf. univ. dr Ioan Milică de la Facultatea de Litere a Universităţii 'Al.I. Cuza', poetul şi jurnalistul Paul Gorban.

Potrivit Agerpres, evenimentul care va avea loc la librăria Librarium, va fi moderat de scriitorul Adrian Christescu.

"Viaţa fiecăruia lasă în urmă o 'haldă de steril', un loc în care rămân uitate, mortificate, deşeurile rămase după ce am dat tot ceea ce a fost mai bun din noi. Personajele acestei cărţi explorează deşertul sterilităţii şi inutilului, în încercarea de a-şi regăsi propria identitate", spune Gabriel Andronache despre ultimul său volum.

În vârstă de 45 de ani, Gabriel Andronache a făcut carieră în jurnalism, dar şi ca autor de scenarii pentru filme şi producţii tv. În 2016, câştigă cu scenariul de lungmetraj Berliner un grant de finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei. În octombrie 2011, scoate de sub tipar volumul de proză scurtă Capul de locuitor la Editura T, pentru ca în noiembrie 2011 să îi fie publicat romanul Ich bin ein Berliner la Editura Herg Benet. În iunie 2017, a publicat la Editura Junimea antologia de interviuri 'Convorbiri cu final deschis'.