Marţi, 21 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, va avea loc recitalul sustinut de Cvartetul de coarde Granados din Spania. Cvartetul Granados propune un repertoriu spaniol, creaţii ale compozitorilor Juan Crisostomo Arriaga, José María Usandizaga si Jesús Torres, lucrări puţin cunoscute de către publicul din România.

Cvartetul Granados are urmatoarea componenta:

David Mata, vioară

Marc Oliu, vioară

Andoni Mercero, violă

Aldo Mata, violoncel

Program recital:

Juan Crisóstomo Arriaga (1806-1826) - Cvartet de coarde nr.1 (ca.1823)

Jesús Torres (1965) - Cvartet de coarde (2013)

José María Usandizaga (1887-1915) - Cvartetul în sol major pe teme populare basce, op. 31 (1905)

Cvartetul Granados reuneşte patru dintre cei mai cunoscuţi interpreţi spanioli, cu o solidă formaţie muzicală obţinută la Şcoala Superioară de Muzică „Reina Sofí”a de la Madrid, la Hochschule de Viena, la Hochschule „Hanns Eisler” de Berlín sau la Universidad de Toronto şi Chicago Musical College. Cu toţii beneficiază de o amplă experienţă în diverse formaţii camerale cu care au putut fi ascultate și aplaudate în cele mai importante săli de concerte din Spania şi Europa. Membrii cvartetului completează cariera de instrumentist în diferite orchestre cu activitatea academică, susţinând cursuri pe plan naţional şi internaţional. Începând cu anul 2006, cei patru muzicieni decid să-şi diversifice repertoriul și se implică serios în realizarea unor cicluri monografice ale Fundaţiei „Juan March” de la Madrid, mai ales cele dedicate lui Haydn, Mendelssohn, Bartók şi celei de-a Doua Şcoli de la Viena, în concerte transmise în direct de Radio Nacional de España. Participă si la diverse acţiuni pedagogice susţinute de Fundaţiile Caja Madrid și Caja Duero din Salamanca , la Festivalul de la Almagro, Festivalul Internaţional de de Chitară de la Córdoba, Festivalul de Muzică Spaniolă de la León, ciclul „Concertele Verii“ în Auditoriul Conde Duque de la Madrid, Festivalul Internaţional Presjovem de la Córdoba, Săptămâna Muzicii religioase de la Cuenca şi Ciclul „Mari Autori şi Interpreţi“ desfăşurat în Auditorio Nacional de Madrid.

Recitalul, ultimul din cadrul Proiectului Europa, este organizat de Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional de Difuzare Muzicală (CNDM) din Spania și în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Prețurile biletelor: 40 cat.I; 35 cat. II

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro