Teatrul Muzical „Stela Popescu” va sustine in aceasta perioada mai multe reprezentatii ale spectacolului Chiriţa la Iaşi, in care rolul titular este interpretat de cunoscuta actrita Stela Popescu.

Chirita la Iasi: foto Mihai CratofilFoto: Teatrul Stela Popescu

Acest musical se va juca pe scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor în zilele de 13, 14, 20, 21 noiembrie şi 11, 12, 15 decembrie de la ora 11,00, anunta institutia teatrala.

Coana Chirița este emblematică și reprezentativă pentru societatea în care a trăit Vasile Alecsandri. Surprinzător, și pentru a noastră, după mai bine de 100 de ani. Subiectul este serios, maniera este comică, iar Stela Popescu uimitoare în rolul moldovencei parvenite și inculte. Chirița la Iași este un musical de Roman Vlad, inspirat din piesa lui Alecsandri, în regia lui Dan Tudor, în care comicul de situație, de caracter și de limbaj se întrepătrund în conturarea unor personaje savuroase. Coregrafia este semnată de Ștefan Soare, iar scenografia de Viorica Petrovici. Participă trupa de balet a Teatrului “Stela Popescu”. Tinerii spectatori sunt invitati, așadar, la o comedie clasică unde atmosfera de epocă este foarte bine surprinsă atât prin text cât și prin dans, un spectacol pentru toate vârstele care educă și distrează deopotrivă.

Teatrul “Stela Popescu” aduce in atentia elevilor din şcolile bucureştene o serie de spectacole pe tot parcursul lunii noiembrie. Spectacolele care sunt prezentate pe scenele Palatului Naţional al Copiilor în această perioadă sunt Harap Alb, Lampio şi grăuntele de lumină şi Chiriţa la Iaşi.