Cunoscuta interpretă de jazz, Maria Răducanu, va susţine un concert extraordinar în cadrul Festivalului Freedom Jazz Festival de la Łódź, în Polonia. Concertul va avea loc în data de 10 noiembrie, pe scena Filarmonicii „Artur Rubinstein” din Łódź.

Freedom Jazz Festival este un eveniment al cărui scop principal este promovarea jazz-ului și a inspirațiilor muzicale, provenite atât din muzica populară, cât și din cea sacră, precum și celebrarea Sărbătorii Independenței (Ziua Națională a Poloniei, din 11 noiembrie). Festivalul se dorește a fi o carte de vizită a Poloniei în lume, o propunere originală de sărbătorire a Zilei Independenței, jazz-ul fiind un limbaj al libertății, imposibil de constrâns în categorii și cadre fixe.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul s-a bucurat de prezenţa unor artişti de marcă, precum Randy Brecker, Mike Stern, Dave Weckl Band, Tom Kennedy Włodek Pawlik sau Bob Malach.

Anul acesta, printre excelenții muzicieni străini și polonezi invitați se află și Maria Răducanu, împreună cu un trio de instrumentiști, format din Niko Meinhold (pian), Chris Dahlgren (contrabas) și Michael Griener (baterie).

Maria Răducanu este una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc. Cu o prezență naturală și cuceritoare pe scenă, posesoare a unei voci cristaline, captivante, în registru de soprană, artista abordează stiluri dintre cele mai diverse, evoluând cu ușurință în zonele jazz-ului, fado-ului, romanţei românești interbelice, blues-ului, folclorului românesc și muzicii tradiţionale rusești, ba chiar și a compoziţiilor renascentiste.

Concertul românesc, susţinut cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia şi aflat sub patronajul ambasadorului României în Polonia, va avea loc în data de 10 noiembrie, pe scena Filarmonicii „Artur Rubinstein” din Łódź.