Spectacolul No Man's Land, una dintre productiile Teatrului National "I.L. Caragiale" Bucuresti realizata in stagiunea trecuta se va juca joi, 26 octombrie 2017, ora 20.00, la Sala Studio, in cadrul Festivalului National de Teatru, editia a XXVII-a.

No Man's Land: foto Florin GhiocaFoto: TNB

Deși, la o primă lectură, pare o piesă despre conflictul din fosta Iugoslavie, No Man’s Land este, de fapt, o satiră împotriva războaielor de pretutindeni, dar și împotriva comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating. O comedie neagră despre război care amintește de celebrul roman CATCH-22 sau de serialul M*A*S*H.

No Man’s Land este o adaptare scenică după un film premiat cu Oscar (No Man’s Land de Danis Tanović, Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2001). În total, filmul lui Tanović a obținut 42 de premii, printre care Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scenariu, Premiul César pentru Cel mai bun film artistic, Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Regia spectacolului este semnată Alexander Morfov, un nume extrem de cunoscut pentru montările anterioare de la TNB (Furtuna și Vizita bătrânei doamne). Și pentru acest proiect, Morfov a lucrat cu scenograful Nikola Toromanov, alături de care a lucrat și proiectele anterioare.

Pentru rolul din No Man’s Land, Richard Bovnoczki a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor anul acesta. Alături de el, pe scenă se află tânărul Ciprian Nicula, cunoscut deja pentru excelentul rol din O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții, rol pentru care și el a fost nominalizat la aceeași categorie a Premiilor UNITER iar Mihai Călin reușește performanța de a captiva publicul, jucând întins pe spate pe toată durata spectacolului.

Așa cum ne-a obișnuit, Morfov semnează, la fel ca la celelalte spectacole ale sale de la TNB, o coloana sonoră pe care îți dorești s-o reasculți multă vreme după ce ai ieșit de la spectacol: Dire Straits (Brothers in Arms), The Doors (LA Woman), Bob Dylan (Knocking on Heaven’s Doors), Johnny Cash (We’ll Meet Again).

No Man's Land, de Danis Tanović

Regia: Alexander Morfov

Distributia: Mihai Calin, Richard Bovnoczki, Ciprian Nicula, Marcelo S. Cobzariu, Rareş Florin Stoica, Mihai Munteniță, Ionut Toader, Andrei Atabay, Denis Hanganu, Vitalie Bichir, Eduard Adam, Mandin Mădălin, Adrian Iosif Pop, George Pistereanu, Alexandra Salceanu, Aylin Cadir, Fulvia Folosea.

Biletele se pot achiziționa de pe portalul www.mystage.ro, dar și de la casa de bilete a teatrului, la următoarele prețuri: 74 lei, 54 lei, 24 lei.