Spectacolul Hansel si Gretel al Teatrului "Luceafarul" Iasi in premiera in Austria

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 23 octombrie 2017, 9:50 Actualitate | Cultură


Spectacolul Hansel si Gretel
Foto: Teatrul Luceafarul Iasi
Spectacolul Hänsel și Gretel în regia lui Ion Ciubotaru va avea trei reprezentaţii în Austria în perioada 22-23 octombrie. Producţia va fi prezentată, în premieră austriacă, în limba germană în cadrul Festivalului internaţional de păpuşi de la Mistelbach, în data de 22 octombrie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, la Aula der Volksschule. Spectacolul se va juca şi în limba română în data de 23 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Pygmalion din Viena, informeaza ICR Viena.

Hänsel și Gretel după Fraţii Grimm este o producţie a Teatrului pentru copii și tineret „Luceafărul“ Iași (concept spectacol: Oltița Cîntec, text: Ramona Iacobuțe, obiecte scenice: Constantin Butoi).

„Varianta propusă publicului este o formulă de spectacol inedită pentru echipa artistică a teatrului ieșean. Ea combină storytelling-ul cu animația de obiecte, într-o reprezentație în care interpreții sunt deopotrivă naratori și personaje. Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Alex Iurașcu și George Cocoș vor nara, cu mijloace specifice teatrului de animație modern, întâmplările celor doi frați rătăciți în pădure. Echipa de creatori a lucrat într-o strânsă colaborare, stârnirea creativității și apariția ideilor fiind stimulate de tehnici de improvizație colectivă.“

Potrivit Teatrului „Luceafărul“ Iași, regizorul Ion Ciubotaru a creat „un spectacol de improvizație, în care imaginația privitorului e pusă serios la treabă. Am vrut un spectator activ, care văzând spectacolul, să își facă propria poveste. De data aceasta am renunțat la păpuși în accepția lor tradițională și am apelat la obiecte, care își părăsesc latura utilitară și capătă valențe teatrale. Vrem să demonstrăm că în teatru ficțiunea e cel mai important lucru și că, dacă visăm, putem face teatru din orice, cu orice.“ Montarea are și o latură pedagogică importantă, pentru că, finalmente, fiecare basm conține elemente educaționale.

Festivalul internaţional de păpuşi de la Mistelbach se află anul acesta la cea de-a 39-a ediţie, fiind cel mai important program cultural din Austria în domeniul teatrului de păpuși, figuri și obiecte cu un spectru ambițios de producții tradiționale și moderne pentru copii, tineri și adulți. 

Teatrul Pygmalion din Viena, condus de regizorul de origine română Geirun Tino, promovează prin spectacolele organizate interculturalitatea şi dramaturgia europeană, cu puternice accente pe schimbul cultural între România şi Austria.


Citeste mai multe despre   
179 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version