Actrita Olga Tudorache a fost spitalizata, luni, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, pentru evaluarea starii de sanatate, au transmis reprezentantii unitatii medicale, potrivit News.ro.

Olga Tudorache (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Scopul internarii este evaluarea starii de sanatate si stabilirea celei mai adecvate atitudini terapeutice", au precizat reprezentantii Spitalului Elias.

Olga Tudorache s-a nascut pe 11 octombrie 1929, in comuna Oituz din judetul Bacau. In anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru si a intrat in echipa Teatrului Tineretului din Bucuresti, unde a jucat pana in anul 1966, cand institutia teatrala a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actrita a jucat la Teatrul Mic, pana in anul 1978, la Teatrul Foarte Mic si la Teatrul National din Bucuresti.

Olga Tudorache, supranumita "doamna teatrului romanesc", este cunoscuta pentru roluri precum Vitoria Lipan din "Baltagul", dupa Mihail Sadoveanu, Beatrice din "Efectul razelor gamma asupra anemonelor", de Paul Zindel, si mama lui Mihai Viteazul in filmul din 1970.