Editura Humanitas Fiction și Institutul Cervantes vă așteaptă miercuri, 4 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu scriitorul Francesc Miralles, prilejuită de lansarea romanului Iubire cu „i“ mic, recent apărut în colecția Raftul Denisei, și de participarea scriitorului spaniol la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT 4-8 octombrie 2017). O bijuterie literară despre istoria plină de magie a lucrurilor mărunte, Iubire cu „i“ mic, s-a aflat pe lista celor mai bine vândute cărți în Spania, Statele Unite și Germania, fiind tradus deja în peste 20 de limbi, informeaza editura.

Francesc Miralles: iubire i micFoto: Humanitas

La lansare vor participa, alături de Francesc Miralles, Daniela Zeca Buzura și Cristian Pătrășconiu, scriitori și jurnaliști culturali. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Francesc Miralles este coautorul bestsellerurilor Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (împreună cu Care Santos, publicat de Editura Humanitas Fiction) și Ikigai. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită (împreună cu Hector Garcia – Kirai –, publicat de Editura Humanitas).

„O poveste scrisă cu multă inteligență lingvistică despre dragoste, limbă, Barcelona și pisici, care ne convinge că în viață nu trebuie să fii singur. Emoționantă și plină de umor, Iubire cu i mic e dovada că Efectul fluturelui se poate aplica la scară umană.“ Mark Dunn

Samuel de Juan, un universitar barcelonez de vârstă mijlocie, care se pierde în cercetarea cuvintelor, a limbilor și a dicționarelor de sensuri rare, își petrece prima zi din an ca de obicei, în singurătate. Un oaspete nepoftit, motanul pe care-l numește Mishima, după scriitorul său japonez preferat, se instalează în apartamentul profesorului, schimbându-i acestuia viața.

Scriitor, jurnalist și muzician, Francesc Miralles s-a născut în 1968 la Barcelona. A urmat inițial cursuri de jurnalism la Universitatea Autonomă din Barcelona, abandonate după patru luni, apoi de filologie engleză, la care a renunțat după terminarea anului trei pentru a călători și astfel a ajuns să trăiască pentru o vreme în Croația și Slovenia în timpul războiului iugoslav, experiență redată în Café Balcanic (2004). Revenit la Barcelona, a studiat germana la Universitatea Centrală. După absolvire, a făcut un masterat în editare. A coordonat colecții de dezvoltare personală, semnând și câteva lucrări sub pseudonim, experiență reflectată în primul său roman, Barcelona Blues (2005). După ce a obținut Premiul Gran Angular 2001– cu romanul pentru tineret Un haiku per a l’Alícia, a hotărât să se dedice scrisului. Francesc Miralles a publicat de-a lungul timpului o mare varietate de lucrări de ficțiune și nonficțiune – romane, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii și tineret, thrillere –, singur sau în colaborare, unele fiind recompensate cu premii de notorietate și traduse în 30 de țări. În 2007 i s-a acordat Premiul Columna Jove pentru romanul pentru tineret Interrail. Publicat în 2008, romanul Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (El mejor lugar del mundo es aquí mismo; Humanitas Fiction, 2017), scris împreună cu Care Santos, a cunoscut deja traduceri în peste 20 de țări. În 2009 a primit, împreună cu Álex Rovira, Premiul Torrevieja pentru romanul Última respuesta. Cei doi au mai semnat câteva cărți vândute în sute de mii de exemplare și traduse în peste 12 limbi. Împreună cu Héctor García (Kirai), Miralles a publicat în 2016 bestsellerul IKIGAI.Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită (Humanitas, 2017). Dintre romanele sale, de mare succes la public s-au bucurat El quinto mago (2009), El cuaderno de Aroha (2013) și La lección secreta (2015). Romanul Iubire cu „ i“ mic (Amor en minúscula, 2006; Humanitas Fiction, 2017), tradus în peste 20 de limbi, își află continuarea, în 2014, într-o carte despre frumusețea imperfecțiunii și a lucrurilor efemere, Wabi-sabi.