Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) va gazdui, in perioada 13-30 septembrie, 2017, expozitia temporara "Camera Lucida" - O privire asupra Marelui Razboi prin bijuteria contemporana, semnata de Assamblage - Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana.

'Camera Lucida'Foto: Afis expozitie

„Camera Lucida” este un nou proiect lansat de Assamblage – Asociația Natională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, în perioada 2017 – 2018, dedicat comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial, precum și Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale. „CAMERA LUCIDA” vine în continuarea a două proiecte de anvergură desfăsurate de Assamblage în perioada 2015 – 2016 și anume „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”și „FOUND.LOST.FOUND”. Expoziția este, de asemenea, în strânsă legătură cu expoziția temporară „România în Marele Război,” dedicată comemorării centenarului intrării în război a Regatului României, dar şi a situaţiei din Transilvania, Bucovina şi Basarabia.

Expoziția „Camera Lucida” prezintă două instalații interactive de bijuterie contemporană și include o selecție curatorială a expoziției „Room 40 – Descifrarea designului contemporan”, prezentată pentru prima dată în cadrul expoziției centrale Romanian Design Week 2017. Proiectul aduce laolaltă peste 30 designeri români și internaționali, din SUA, Costa Rica, Coreea de Sud, Franța, Spania, Mexic, Finlanda, Italia etc, selectați în urma unui concurs internațional de proiecte.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 septembrie, 2017, ora 16:00, la sediul MNIR din Calea Victoriei nr. 12, București. Intrarea este libera.