Fundația Gabriela Tudor anunță deschiderea stagiunii sale de toamnă sub forma unei platforme mobile de prezentări, ateliere și spectacole, cu două prime evenimente prezentate la București și Timișoara.

'Meniu:Dans': credit Adrian SucilaFoto: Fundatia Gabriela Tudor

Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 19:00, pentru peste 2 ore, la Green Hours Jazz Café din București (Calea Victoriei 120), are loc spectacolul „Meniu:Dans”, un proiect performativ neconvențional inițiat de coregraful Cosmin Manolescu, ce are ca scop să facă loc dansului contemporan în viața de zi cu zi a unei cafenele, cu o degustare specială propusă clienților acesteia. „Meniu:Dans” este realizat cu participarea interpreților Oana Mureșan, Andreea Maier, Cătălin Filip și Paul Sebastian Popa din Cluj. Pe durata intervenției performative în spațiul Green Hours, clienții vor primi, pe lângă comenzile propriu-zise, și un bonus coregrafic, cu o serie de incursiuni performative în spațiile cafenelei și scurte piese inspirate din meniul acesteia.

Miercuri, 13 septembrie, de la ora 18:00 la Galeria Jecza/ Fundația Interart Triade din Timișoara (Calea Martirilor 51/52-53), va avea loc prezentarea instalației performative #dansliteratura, deschisă publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov. #dansliteratura a fost lansat de Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului „20 ani/ există un viitor pentru dansul contemporan”, care aniversează cei 20 de activitate a Fundației Gabriela Tudor, și este curatoriat de poeta Andra Rotaru și coregraful Cosmin Manolescu. „Am invitat 3 coregrafi și 3 poeți să se cunoască și să lucreze timp de o săptămână în spații foarte diferite ca atmosferă din București, de la studioul de dans al Centrului Național al Dansului, la spațiul librăriei Cărturești Carusel sau la cel al grădinii secrete de la Cărturești Verona. Dacă în prima secvență a proiectului Răzvan Țupa și Cristina Lilienfeld creau un corp cameleonic, interschimbabil, iar în a doua secvență Paul Dunca și Robert G. Elekes parcurgeau un spațiu într-un corp comun, Simona Deaconescu și Adela Dragomir au propus publicului urmele pe care le lasă un corp într-un timp prezent. Aceste tipuri diverse de performativitate sunt doar niște etape intermediare în imaginarea unui anti-corp performativ care se va deschide publicului la Timișoara pe 13 septembrie”. – Cosmin Manolescu și Andra Rotaru

Accesul la cele două evenimente este liber. Pentru rezervări la Green Hours Jazz Café - concerte@greenhours.ro.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.