Demararea lucrarilor pentru Monumentul Holocaustului, a carei piatra de temelie a fost amplasata de presedintele Basescu in octombrie 2006, este blocata la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, deoarece proiectul nu are avizul comisiei tehnice de urbanism a primariei, relateaza NewsIn.

Monumentul, care va fi realizat de sculptorul Peter Jacobi, castigatorul unui concurs de creatie plastica finalizat in august 2006, va fi amplasat in scuarul dintre strazile Lipscani, Ion Brezoianu, Mihai Voda si ing. Anghel Saligny, situat in apropierea actualului sediu al Ministerului Internelor si Reformei Administrative si cel al Primariei Municipiului Bucuresti.

Pentru construirea monumentului, Ministerul Culturii a intampinat dificultati la consiliul general, care a blocat proiectul, a declarat secretarul general MCC Virgil Nitulescu.

Constructia va fi destul de masiva si va ocupa o parte importanta din scuarul respectiv, aflat in apropierea cheiului Dambovitei. Spatiul este insa si o zona de interes pentru primarie, care vrea sa construiasca acolo o parcare subterana.

"Sa vedem cum vor fi armonizate" interesele MCC si cele ale Primariei Bucuresti, a spus Nitulescu, care a precizat ca proiectul a obtinut deja certificatul de urbanism necesar.