In perioada 2-9 august, Festivalul International "Musica Kronstadt 2017", editia a IV-a, editie dedicata centenarului Dinu Lipatti, aduce la Brasov elitele muzicii clasice monidale de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzica Contemporana din Berlin, Filarmonica Sonderborg, Landeskapelle Eisenach.

Festivalul Musica Kronstadt 2016Foto: KSB Academica

Gratie muzicinanului fondator al acestui proiect inedit, in persoana lui Ludovic Armin Cora, festivalul ofera o agenda unica de 15 concerte gratuite intregii comunitati si o Academie de vara alcatuita din masterclass-uri pentru instrumentele de suflat: oboi, clarinet, fagot, corn, acestea fiind destinate unui numar de 80 de cursanti din tari precum Franta, Spania, Canada, Luxembourg, Germania, Republica Moldova, Romania etc.

Ludovic Armin Cora

Ludovic Armin Cora

Foto: KSB Academica

In premiera nationala, printr-un concurs de interpretare artistica, Festivalul si Academia "Musica Krosntadt 2017" ofera premii in valoare de 4.500 de RON celor mai merituosi cursanti.

Unicitatea acestui Festival si Academii la nivel international consta in alcatuirea unei orchestre de suflatori, ansamblu care va evolua in concerte alaturi de elitele muzicii clasice mondiale de la orchestrele mai sus mentionate.

Un alt aspect unic la nivel national consta in masterclass-urile de jazz / improvizatie / compozitie, curs de construit ancii de oboi si fagot, tehnica scenica, muzica de camera dedicate instrumentelor de suflat, toate aceste discipline avand un rol extrem de important in proiectul educational-cultural.

Acest proiect este co-finantat de catre Administratia Fondului Cultural National si Institutul Cultural Roman.

Mai multe informatii despre proiect si agenda evenimentelor le puteti gasi pe www.academyofmusic.eu. Pe pagina evenimentului vor fi postate informatii referitoare la fiecare dintre evenimentele Festivalului si Academiei.

Intrare libera la toate concertele festivalului