Centrul National al Cinematografiei a anuntat, astazi, rezultatele concursului de proiecte cinematografice din perioada noiembrie-decembrie 2007. CNC va finanta 38 de proiecte, dintre care 7 sunt lungmetraje de fictiune. Cei mai multi bani i-a obtinut proiectul "Concertul", al cineastului roman stabilit in Franta, Radu Mihaileanu, ce a primit 1,6 milioane de lei, anunta NewsIn.

Urmeaza "Principii de viata" de Constantin Popescu, dupa un scenariu de Razvan Radulescu si Alex Baciu, cu 1,05 milioane de lei, si "Caravana cinematografica", scenariu si regia Titus Muntean, cu 1,2 milioane de lei. Acestea sunt urmate de un proiect in regia lui Sergiu Nicolaescu, dupa un scenariu de Adrian Lustig, "Poker", cu 1,25 milioane de lei, si "Trupul dusmanului tau", scenariu si regia Mircea Daneliuc - 1 milion de lei. Pe locurile 6 si 7 s-au situat "Cruciada copiilor", scenariu si regia Constantin Dicu - 1, 25 milioane de lei si "Proiecte de trecut", in regia lui Stere Gulea, dupa un scenariu de Ana Blandiana - 650 de mii de lei.

CNC va mai finanta 11 proiecte de film documentar, printre care "Odessa", de Florin Iepan, si un film de animatie, "Alba-neagra", scenariu si regia Sergiu Baiesu, pentru care au fost alocate, in total, 2,25 de milioane de lei.

Printre cele patru proiecte de lungmetraj de debut finantate cu suma totala de 3,6 milioane de lei, se numara si unul dupa un scenariu si in regia lui Razvan Radulescu si Melisa de Raf, "Felicia, inainte de toate".

Sase scurtmetraje de fictiune au fost finantate cu 1 milion de lei, in total, printre care proiecte de Tudor Giurgiu, Iulia Rugina si Adrian Sitaru.

Printre cele 10 proiecte de dezvoltare finantate cu un buget total de 150.000 este si unul dupa un scenariu de Ioan T. Morar, "Tiganii si Dunarea".