Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la un nou modul al Școlii de Vară, intitulat „Poveşti la firul ierbii - secretele vieţii de insectă”, organizat în perioada 17 – 21 iulie 2017 în Sala Atelier a Muzeului și susținut de către Alexandra Florina Popa și Andreea Drăghici.

Atelier pentru copii la AntipaFoto: Afis

Știați că oamenii de știință au raportat în 2010 că cea mai puternică insectă de pe planetă este scarabeul Ontophagus taurus? Acesta este capabil să tragă o greutate de 1.140 de ori mai mare decât propria greutate, ceea ce înseamnă că un om cu greutatea de 70 de kilograme ar putea trage după el șase autobuze pline cu călători.

De la diafanii fluturi la conştiincioasele furnici, insectele reprezintă grupul de animale cel mai divers şi cel mai numeros de pe Pământ. Insectele reprezintă peste trei sferturi din totalul speciilor de animale cunoscute până în prezent şi reuşesc să populeze cu succes toate mediile de viaţă (terestru, acvatic, aerian). Importanţa lor pentru natură şi om este covârşitoare, având impact asupra agriculturii şi industriei sau medicinei.

În cadrul modulului dedicat studiului insectelor, cursanții vor participa la activităţi teoretice şi practice având ca subiect cunoaşterea, prepararea, vizualizarea la microscop şi conservarea diferitelor clase de insecte.

De asemenea, copii vor afla etapele de obţinere a unei colecții entomologice, dar şi rolul acesteia. Pe parcursul activităţilor, copii vor participa la o deplasare pe teren, unde vor putea să experimenteze viaţa de entomolog.

Cursul care se desfășoară zilnic între orele 10:15 și 12:15 se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani iar taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați, informeaza comunicatul institutiei muzeale.