Giliola Motoi, actrita la Teatrul National din Bucuresti, a murit la varsta de 47 de ani
"Familia teatrului este mai saraca, noi suntem mai singuri si mai tristi. A fost Veronica Micle, a fost Mita Protopopescu, Filomela sau Coralia, insa pentru noi toti a fost si va fi Giliola Motoi, o actrita de o mare sensibilitate si cu un farmec aparte, ale carei interpretari vor ramane vii multa vreme de-acum inainte. Noi, cu siguranta, nu o vom uita!", potrivit unui anunt al colegilor actritei.
Slujba de inmormantare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar inmormantarea va avea loc la Cimitirul Sfanta Vineri, in aceeasi zi, de la ora 12.00.
Giliola Motoi s-a nascut pe 26.08. 1969, la Braila. A fost casatorita cu actorul George Motoi, care a murit in 2015.
A absolvit Academia de Arte Luceafarul, Bucuresti, 1996, clasa profesorului George Motoi.
In perioada 1988-1996 a jucat mai multe roluri la Teatrul Maria Filotti din Braila.
La TNB, Giliola Motoi a jucat in spectacolele "Spitalul special" de Iosif Naghiu, regia Stefan Iordanescu, 2010, "Ultima ora" de Mihail Sebastian, regia Anca Ovanez Dorosenco (din 2007), "Patimile Sf. Tommaso d`Aquino", dupa Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonta, 2005, "Coada", de Paul Everac, regia Paul Everac, 2004, "Cinci femei in tranzitie", de Rodica Popescu Bitanescu, 2003, "Dulcea mea doamna, Eminul meu iubit", adaptarea si regia George Motoi, 2002, "Mofturi la Union", dupa I.L. Caragiale, regia Gelu Colceag, 2001, "Omul din La Mancha¬ de Dale Wasserman, regia Ion Cojar, 2000, "Generatia de sacrificiu" de I. Valjan, regia Dinu Cernescu, 1999, "Regele si cadavrul" de Vlad Zografi, regia Andreea Vulpe, 1999, "Naluca" de Fanus Neagu si Lucian Chisu, in regia lui Dan Micu, 1998, "Macbett" de Eugene Ionesco, regia Beatrice Bleont, 1996.
Giliola Motoi a primit Premiul National de Interpretare "Elvira Godeanu¬, acordat de Asociatia Umoristilor din Romania (A.U.R), pentru rolul Magda Minu din piesa "Ultima ora", de Mihail Sebastian, Teatrul National Bucuresti, 1996.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri