Managerul interimar al Bibliotecii Nationale a Romaniei, Ioan Marius Eppel, a demisionat, iar ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Lucian Romascanu, a declarat pentru News.ro ca il propune in aceasta functie pe unul dintre directorii institutiei, Ioan Ciubica.

Biblioteca Nationala a RomanieiFoto: USER UPLOADED

Ioan Marius Eppel, cercetator stiintific la Universitatea "Babes-Bolyai", Centrul de Studiere a Populatiei, a fost numit director interimar al Bibliotecii Nationale a Romaniei in luna mai a acestui an, dupa ce dosarul sau a fost respins la concursul de management organizat in aprilie pentru BNaR.

"Ii multumim pentru lucrurile foarte bune pe care le-a facut. Din pacate, obligatiile academice l-au impiedicat sa continue. Interimar propunem pe domnul Ciubica. Vom organiza concurs foarte repede", a raspuns ministrul Culturii la solicitarea News.ro.

Ioan Ciubica este directorul Directiei Infrastructura Informatica si Administratie a BNaR.

In ultimele 12 luni, au fost organizate patru concursuri pentru ocuparea functiei de director al Bibliotecii Nationale a Romaniei. Pe 15 iunie 2016, ministrul Culturii de la acea vreme, Corina Suteu, a anuntat ca l-a numit pe Octavian Gordon in postul de director interimar al Bibliotecii Nationale a Romaniei. El a ocupat aceasta functie pana in luna mai 2017, cand Eppel a fost numit de ministrul Ionut Vulpescu in acest post.