Cu ocazia venirii în România a autorului francez Emmanuel Ruben, Institutul Francez din România organizează un eveniment transdisciplinar, care îmbină literatura, știința și sportul. Vineri 7 iulie, publicul bucureștean este așteptat la sala Elvire Popesco (77, bd. Dacia), începând cu ora 17.00, pentru a lua parte la prezentarea „Le Danube à vélo - de la Odessa la Novi Sad: de-a lungul Dunării pe bicicletă”.

Autorul francez Emmanuel Ruben ajunge la BucurestiFoto: Institutul Francez din Bucuresti

Potrivit Institutului Francez, evenimentul va începe cu proiecția documentarului «Le Danube: cartographie politique» (Dunărea: o cartografie politică), subtitrat în limba română, dupa care Institutul Geoecomar va evoca proiectul „Danubius-RI”. La final, autorul Emmanuel Ruben, care călătorește de-a lungul Dunării cu bicicleta, pe traseul Odessa - Novi Sad, va vorbi despre experiența sa și va intra in dialog cu publicul prezent la eveniment.

Laureat al programului "Hors les murs Stendhal", inițiat de Institutul Francez din Paris, Emmanuel Ruben ajunge la a 2-a etapă a parcursului său, urmând să publice în curând o carte pe tema acestei călătorii.

Autorul francez se află pe teritoriul româniei în perioada 30 iunie – 9 iulie și va trece prin mai multe orașe situate de-a lungul Dunării: Galați, Brăila, Tulcea, Sulina, Giurgeni, Silistra, precum și Oltenița.

Programul Stendhal sprijină autori francezi sau rezidenți în Franța care propun un proiect literar în străinătate, contribuind astfel la schimburile culturale inițiate de rețeaua culturală franceză în străinătate.

Intrarea este liberă și publicul prezent va beneficia de traducere simultană.

Cei care vor veni cu bicicleta la eveniment vor primi o recompensă oferită de partenerul Decathlon România.

Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România.