Între 7 și 9 iulie 2017 se desfășoară la Dumbrăveni (Sibiu) ediția a IV-a a Festivalului Național de Muzică Clasică. In deschiderea festivalului, vineri, 7 iulie, de la ora 18.00, la Catedrala armeano-catolică Sf. Elisabeta din Dumbrăveni, va avea loc concertul Grupului Ad Libitum Voices, al Operei Naționale din Cluj-Napoca.

Festivalul de muzica clasica DumbraveniFoto: Afis

Protagoniștii serii vor fi tenorii Tiberius Simu și Sergiu Coltan, Vlad Morar (bas, bariton) și Cristian Ignuță (bas). Invitata specială a primei seri a festivalului va fi soprana Oana Trîmbițaș, acompaniată la pian de Bianca Murariu.

Castelul Apaffy din Dumbrăveni va găzdui cel de al doilea eveniment pe agenda festivalului, sâmbătă 8 iulie, de la ora 10.00, vernisajul expoziției Lumea umilă, semnată de artistul Ion Anghel, eveniment prezentat de criticul de artă Mircea Oliv. Seria de evenimente programate în a doua zi de festival va continua cu simpozionul Arta barocă în Transilvania, care îi va avea ca invitați speciali pe prof. Dr. Gheorghe I. Anghel și pe Mircea Oliv, critic de artă. Va urma prezentarea volumului Cartea cu aripi, de Alina Csatlos, iar de la ora 18.00 Catedrala armeano-catolică Sf. Elisabeta din Dumbrăveni va găzdui un recital extraordinar susținut de Cvartetul Cellisimo, alcătuit din violoncelistii Marin Cazacu, Alexandra Guțu, Octavian Lup și Răzvan Suma.

Festivalul Naţional de Muzică Clasică de la Dumbrăveni se va încheia duminică, 9 iulie, de la ora 10.00, la Casa de Cultură din Dumbrăveni, cu concertul educativ Istoria muzicii culte, susţinut de Horia Mihail – pian și Răzvan Suma – violoncel, avându-l ca invitat pe pianistul Andrei Grigorescu.

Accesul la concertele și evenimentele programate pe durata Festivalului Național de Muzică Clasică din Dumbrăveni este liber.

Evenimentul este organizat de Primăria orașului Dumbrăveni, Uniunea Armenilor din România și Fundația Armeană Dumbrăveni. Festivalul se va derula sub înaltul patronaj al Excelenței Sale, Hamlet Gasparian, Ambasadorul Armeniei la București.