Primaria orasului Rasnov organizeaza, marti, "Ziua Portilor Deschise la Cetatea Rasnov", obiectivul turistic putand fi vizitat gratuit de cei care se afla in zona. Cetatea Rasnov este, dupa Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din judetul Brasov, anul trecut 406.000 de turisti trecandu-i pragul.

"Marti se implinesc noua ani de cand cetatea a fost recuperata de la fostul proprietar si a intrat in administrarea autoritatilor locale rasnovene. Turistii care se vor afla marti la Rasnov vor putea vizita gratuit obiectivul turistic, in cadrul evenimentului 'Ziua Portilor Deschise la Cetatea Rasnov", a declarat recent primarul orasului, Liviu Butnariu, citat de Agerpres.

De la inceputul anului pana la jumatatea lunii iunie, Cetatea Rasnov a fost vizitata de 126.500 de turisti. Numarul este in crestere de la o luna la alta. Numai in luna iunie un numar de 53.432 de turisti au vizitat cetatea, fata de 26.500 de turisti in luna aprilie. Cel mai mare numar de turisti se inregistreaza in lunile iulie, august si prima parte a lunii septembrie, cand in cetate se desfasoara mai multe festivaluri si manifestari culturale.