Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu anunta ultimele reprezentatii ale spectacolelor din această stagiune. Cei mai mici sibieni se vor putea reîntâlni cu „Vrăjitorul din Oz” (sâmbătă, 1 iulie, ora 18:00 și duminică, 2 iulie, ora 11:00) și cu „Hansel și Gretel” (sâmbătă, 8 iulie, ora 18:00 și duminică, 9 iulie, ora 11:00), iar publicul din București cu „Muzicanții din Bremen” (miercuri, 5 iulie, ora 18:00, Teatrul Itinerant Țăndărică).

Vrajitorul din OZ: foto Catalina DraghiciFoto: Teatrul Gong Sibiu

Finalul acestei săptămâni le pregătește celor mici o reîntâlnire muzicală cu Dorothy și noii ei prieteni. O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy și cel mai bun prieten al ei, cățelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetița face cunoștință cu Sperie-Ciori, cel care-și dorește puțin creier în căpățâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjește după o inimă care să-i bată în piept, și cu Leul cel Laș, care, deși este rege al animalelor, e un fricos și jumătate și tânjește după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Orașul Smaraldelor, aceștia sunt hotărâți să ajungă la el pentru a le îndeplini dorințele. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Baldea, Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu/Barbara Crișan, Mircea Corcoveanu, Mihaela Grigoraș/Daniela Dragomir, Andrei Hansel, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Adrian Prohaska și Nicolae Suciu. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Ultimul spectacol din această stagiune de la Sibiu îi invită pe cei mici într-o aventură fascinantă spre casa de turtă dulce din pădurea fermecată! Povestea lui Hansel și a lui Gretel este una dintre cele mai frumoase din literatura universală. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animație concentrează acțiunea și transmite un mesaj despre iubire și curaj. Doi frați sunt puși la încercare atunci când mama vitregă îi alungă de acasă. Solidaritatea și inventivitatea le vor fi de folos pe acest drum al maturizării. „A spune povești este o bucurie! A vedea ochii micilor și marilor spectatori încântați de imaginile scenice și de personajele care prind viață în spectacol este o speranță!”, a declarat Oana Leahu, regizorul spectacolului. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 minute și este recomandat copiilor peste 3 ani. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Claudia Stühler, Angela Páskuy, Daniela Dragomir, Jenő Major, Lucia Barbu și Adrian Prohaska.

Intrarea publicului la evenimentele programate în Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta între orele 10:00 - 18:00, duminica între orele 10:00 - 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și eventim.ro sau în rețeaua Orange și Librăria Humanitas din Sibiu. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Actorii Teatrului Gong se vor deplasa, de asemenea, la București, în Parcul Herăstrău, unde vor prezenta spectacolul „Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm în regia lui Lilly Krauss Kalmar, pe muzică compusă de Florin Grigoraș. Producția Teatrului pentru Copii din Sibiu reușește să păstreze substanța inițială și specifică poveștilor prin mijloacele tradiționale teatrului de păpuși. Povestea spune că un măgar, ce nu îi mai avea trebuință stăpânului său, a pornit la drum spre orașul Bremen pentru a deveni muzician în orchestra orașului. Călătoria se dovedește a fi o întreagă aventură, plină de culoare și ritm, alături de un câine, o pisică și un cocoș, noii prieteni ai drumețului. Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Angela Páskuy, Stühler Claudia, Daniela Dragomir, Adrian Prohaska și Jenő Major. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Acest eveniment are loc la invitația Teatrului de Animație Țăndărică din București și este prezentat în cadrul programului „Teatrul Itinerant Țăndărică”.