Baletul Şeherezada, o producție prezentată de Teatrul Muzical „Stela Popescu”, va putea fi urmărit în seara de 2 iulie 2017, de la ora 20.30, în curtea Televiziunii Române din Calea Dorobanţilor 191. Spectacolul este inclus în stagiunea „Teatru în TVR”, în care grădina televiziunii devine un spațiu deschis pentru teatre, actori și publicul lor.

Baletul Seherezada: foto Mihai CratofilFoto: Poster

Ultima premieră a Teatrului „Stela Popescu” din această stagiune, în regia şi coregrafia lui Ştefan Soare (adaptare după Mihail Fokin), scenografia Viorica Petrovici, baletul Şeherezada prezintă o împletire fantastică între basmele din 1001 de nopţi şi firul istoric al întâmplărilor. Din distribuţie fac parte Șeherezada – Alis Gheorghe, Sclavul de Aur – Andrei Dogaru, Eunucul – Alexandru Mălăeru, Sultanul Șahriar – Zoran Raici, Prietenul Sultanului – Andrew Lupu, alături de întreaga trupă de balet a teatrului.

La aproape 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru, Televiziunea Română a lansat programul „Teatru în TVR” în urmă cu un an, în iunie 2016. Derularea programului „Teatru în TVR” urmăreşte şi îndeplinirea misiunii publice a televiziunii publice, asumându-şi, prin spectacolele organizate, un rol educativ şi de promovare a culturii în rândul publicului larg. În acest sens, a fost extinsă oferta din cadrul stagiunii, cu piese pentru copii şi spectacole muzicale. Totodată, prin acest proiect, TVR a adus publicul mai aproape de actori, chiar în incinta sediului, mii de spectatori intrând în curtea televiziunii pentru a urmări spectacolele din cadrul acestui program. In lunile iunie – septembrie 2017 sunt invitate teatre şi companii din Bucureşti, dar şi din ţară. Programul „Teatru în TVR” evoluează progresiv, cu spectacole în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în luna iulie, urmând ca în luna august programul să se extindă şi în zilele de joi, când vor fi programate spectacole muzicale, dar şi cu piese de teatru pentru copii în zilele de sâmbătă şi duminică.

Următorul spectacol al Teatrului „Stela Popescu” este programat în acest context pe 26 august în Grădina TVR şi va avea pe afiş tot spectacolul Şeherezada.