Intalnirea "Schimb de carti" din luna iunie a avut loc duminica intr-o ceainarie din Bucuresti, locul in care cateva zeci de persoane au venit sa schimbe carti si impresii despre ce au citit. "Schimb de carti este o intalnire informala intre cititori in care participantii pot veni cu carti dar si fara, pot veni cu carti sa le schimbe cu alti participanti, schimbul nu este permanent, adica isi recupereaza cartile pe care le aduc", spune Andreea Chebac, coordonatorul acestui eveniment, potrivit Agerpres.

"Este un mod de a le oferi si altora spre citire sau pot veni fara carti, pur si simplu sa participe la discutii, sa ne cunoasca, vorbim despre cartile pe care le-am citit in ultima luna, despre ce am mai citit bun, ce ne-a mai placut, ne recomandam unii altora carti", a adaugat Andreea Chebac.

Ea a adaugat ca, in medie, la astfel de schimburi participa in jur de 15-20 de persoane. Schimbul de carti este un eveniment care are loc de 6 ani in Bucuresti iar participantii se intalnesc o data pe luna in diverse ceainarii.

Cei care doresc sa vina aici isi pot lua informatiile de pe Facebook sau de pe bookblog.ro, site-ul organizator de la care a plecat acest proiect: "Aici vin oameni foarte variati: liceeni, studenti, oameni de 20, de 30 de ani, oameni iesiti la pensie, foarte diversi, pentru ca pasiunea pentru citit nu are varsta, e un lucru pe care il faci toata viata. Cartile sunt la fel de diverse ca si cititorii. Avem de la carti clasice, la carti foarte noi, SF-uri, romane pentru adolescenti, carti romantice, de dezvoltare personala, cam orice. Nu pot sa ma gandesc la un domeniu pe care sa nu il gasim in cutiile cu carti de la 'Schimb de carti'", a exlicat Andreea Chebac.