După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

Concert ONR - inchidere stagiuneFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Concertul închiderii de stagiune se anunță spectaculos în program și distribuție: pe afișul serii se află Simfonia nr. 2 de Gustav Mahler, supranumită Simfonia învierii, compusă între 1888 și 1894 și interpretată pentru prima dată, sub bagheta lui Mahler însuși, la Berlin, în 1895.

Corul Academic Radio, condus de diriorul Ciprian Țuțu, va acompania Orchestra Națională Radio în concertul de închidere, iar la pupitrul dirijoral se va afla Cristian Măcelaru, unul dintre dirijorii români în plină ascensiune în Europa și Statele Unite. Două voci feminine de excepție vor evolua în același concert: soprana Sorina Munteanu, prim solistă a Operei Naționale din București și mezzosoprana Antonela Barnat.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro , în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.