Sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 19.00, la spațiul Sandwich din București are loc o prezentare de artist și discuție informală cu Dan Perjovschi. Totodată, evenimentul marchează și finisajul expoziției World Attractions a artistului, informeaza comunicatul galeriei expozitionale.

Dan Perjovschi: World AttractionsFoto: Sandwich Gallery

Pentru World Attractions, Dan Perjovschi a gândit un mod de infiltrare, pe de o parte în scena de artă mondială - curatori, artiști, instituții de artă cărora le-a cerut să participe în proiect, iar apoi în diverse spații private, prin intermediul unuia din cele mai banale și răspândite obiecte simbolice – magnetul de frigider.

Printre contribuitorii proiectului se numără instituții internaționale precum KIASMA Helsinki, NBK Berlin, Kunsthalle Hamburg, TATE Modern Londra, MoMA New York, Arrow Factory Beijing, Van Abbemuseum Eindhoven, Maxxi Roma, dar și din România – Balamuc, Art Encounters, Muzeul de Artă Satu Mare și nenumărate persoane fizice. Chiar și după vernisajul expoziției, contribuțiile au continuat să sosească pe adresa Sandwich.

O prezență specială o reprezintă selecția de lucrări din cadrul proiectului Museum Souvenirs from the Non-existing Museum for Contemporary Art realizată de curatoarea Iara Boubnova de la ICA - Sofia Gallery.

În cadrul proiectului, o serie de magneți cu imagini ale celor 6 proiecte Sandwich de până acum (aprilie 2016 – mai 2017) a fost realizată, și este disponibilă în schimbul unei donații simbolice pentru activitățile spațiului.

În timpul prezentării de artist, Dan Perjovschi va vorbi despre practica sa artistică, iar publicul va avea ocazia de a avea un dialog informal cu acesta. 24 iunie este si ultima zi în care se mai poate vizita expoziția World Attractions.

„O galerie între două garaje de tablă, la marginea Bucureștilor, în spatele Casei Scânteii poate fi mai cunoscută global decât un muzeu național aflat în buricul târgului, înconjurat de-un zid. M-am gîndit și să fie ceva neobișnuit. Adică lumea se așteaptă ca eu să desenez. Ei bine…

Sandwich e și o recuperare a spațiului comun privatizat manual. Combinatul comun a ajuns ateliere private. Dacă nu erau aceste ateliere și acest soi de privatizare, praful se alegea de averea comună. Comunitatea din breaslă e mereu chestionată. Sandwich este un răspuns la problemă. Vorba poștașului: V-am mai adus niște sandviciuri.” (Dan Perjovschi)

Galeria Sandwich se află în Interiorul Combinatului Fondului Plastic din București, str. Băiculești nr. 29.

Evenimentul face parte din Proiectul “Sandwich Never Sleeps – Inserție Culturală într-o zonă Marginală”.