Aproximativ 250 de edituri româneşti şi străine, care oferă spre vânzare peste un milion de cărţi, participă începând de miercuri şi până duminică la a IX-a ediţie a Târgului/Festivalului Internaţional al Cărţii 'Axis Libri', informeaza Agerpres.

Potrivit directorului Bibliotecii V.A.Urechia, Ilie Zanfir, organizatorul manifestării, editurile expun spre vânzare aproximativ 13.000 de titluri. De asemenea, sunt programate 110 lansări de carte, spectacole de teatru şi muzică, ateliere de creaţie şi concursuri cu premii pentru copii şi tineret, recitaluri de poezie, muzică, dar şi o tombolă.

Dedicat tuturor vârstelor şi etniilor, evenimentul are loc pe Aleea Domnească din Galaţi, unde a fost realizat un complex expoziţional cu aproximativ 45-50 de standuri mobile outdoor şi două caravane de carte.

Printre cele 50 de standuri cu cărţi, se află şi cel al Asociaţiei Pentru Copiii cu Autism, condus de Nicoleta Lupoaie.

''Pentru al treilea an consecutiv, promovăm o acţiune care se numeşte Anticariat Social. Acceptăm cărţi de la donatori, cărţi pe care apoi le expunem, iar cei interesaţi le pot cumpăra contra unei sume modice, sumă ce devine donaţie pentru asociaţia noastră. Şi anul trecut am promovat acest anticariat social, oamenii au reacţionat bine, au donat cărţi, au cumpărat cărţi şi chiar au aflat informaţii despre probleme cu care se confruntă o persoană diagnosticată cu autism'', a spus Nicoleta Lupoaie.