Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) anunță startul înscrierilor în cadrul rezidențelor FILIT pentru scriitori români, program care încurajează creația contemporană. Inițiativa aparține Muzeului Național al Literaturii Române Iași și sprijină șase autori români care vor beneficia de transport, cazare timp de o lună, precum și de o sumă forfetară de 2.000 lei.

Rezidente FILIT pentru scriitori romaniFoto: Afis

Lansate în anul 2016, rezidențele FILIT pentru scriitori români au drept scop sprijinirea eficientă a creatorilor contemporani. În același timp, rezidențele FILIT vizează și promovarea unor locuri simbolice pentru literatura română din Iași.

Programul cuprinde 6 rezidenţe FILIT la Iaşi (Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi). Fiecare rezidenţă se derulează pe o perioadă de 30 de zile, între 20 iulie – 31 octombrie 2017, într-un interval ales de către beneficiar.

Pentru înscriere, autorul/autoarea trebuie să pregătească următoarele:

formular de înscriere, disponibil electronic pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro;

copie după cartea de identitate;

numele proiectului de rezidență și o scurtă descriere (max. 2000 de semne);

curriculum vitae.

Beneficiarul rezidenței are obligația de a scrie un text despre Iași (min. 10.000 semne), precum și de a participa activ la unul dintre evenimentele culturale ale MNLR Iași pe perioada rezidenței. De asemenea, în momentul publicării, autorul trebuie să menționeze faptul că textul a fost scris cu sprijinul Rezidenței FILIT pentru scriitori români.

Perioada de înscriere este 06 iunie – 06 iulie 2017, iar dosarele se vor transmite în format electronic la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. După evaluarea dosarelor, rezultatele vor fi anunţate la data de 14 iulie 2017, pe site-urile www.muzeulliteraturiiiasi.ro și www.filit-iasi.ro.

Persoană de contact: Daniela Ștefan (Iași, str. V. Pogor, nr. 4, 700110, tel.: +40 0232.410.340, +40 747.499.400).

Ediția a V-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași va avea loc în perioada 4-8 octombrie 2017, reunind mari nume ale literaturii și lumii culturale.