Street Art Muzical scoate muzica clasica din sala de concerte si o aduce in parcurile bucurestene oferind momente de bucurie si relaxare publicului spectator. Flautul și pianul vor fi vedetele recitalurilor ce vor avea loc pe 10 și 11 iunie în foișoarele din parcurile Bazilescu (10 iunie-ora 11.00), Herăstrău (10 iunie-ora 17.00), Cișmigiu (11 iunie-ora 17.00).

Street Art Muzical: Parcul BazilescuFoto: Radio Romania Muzical

Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau chiar neconvenţionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate atrage și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art Muzical, a cărui etapă cu flaut și pian va avea loc pe 10 și 11 iunie în foișoarele din parcurile Bazilescu (10 iunie-ora 11.00), Herăstrău (10 iunie-ora 17.00), Cișmigiu (11 iunie-ora 17.00).

Copii, părinţi şi bunici vor petrece momente de neuitat, în care călătorii atractive prin diferite epoci și genuri muzicale le vor însoţi plimbarea sau joaca. În parcuri vor avea loc trei recitaluri extraordinare susținute de doi artiști de talie internațională: flautistul Ion Bogdan Stefănescu și pianistul Horia Mihail.

Spectatorii din vor avea astfel prilejul extraordinar de a auzi, în aer liber și în mod gratuit, sunetul unui instrument extraordinar : flautul de aur Muramatsu.

Instrumentul “miraculos” este realizat de prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecţionează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină.

Instrumentul devine o adevărată operă de artă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din cel al performanţelor sonore, fiecare deţinător de flaut Muramatsu trecând printr-un riguros proces de selecţie al instrumentului potrivit.

Pentru un solist de talie internaţională, care cântă pe importante scene ale ţării şi ale lumii, cu apariţii discografice în număr impresionant şi câştigător al multor competiţii internaţionale, aşa cum este Ion Bogdan Ştefănescu, experienţa de a cânta cu astfel de prilejuri a fost întotdeauna una foarte plăcută :

‘’A fost o experiență incredibilă. După toate sondajele mass media, muzica clasică nu are nicio șansă, și totuși, sute de oameni se adună pentru a ne asculta. Reacția lor și a copiilor care au stat smirnă, așezați în jurul nostru de parcă ar fi vrut să ne ia locul, dovedește faptul că românii iubesc această muzică. Parcă ar fi ceva genetic, și-o doresc, vor să aibă acces la tot ceea ce ține de frumos’’, a spus flautistul în urma altor recitaluri în aer liber.