Candice Hoyes, una dintre cele mai captivante și expresive voci de jazz americane, concertează la ARCUB, duminică, 11 iunie 2017, la ora 19:00. Artista va canta alături de celebrul pianist și compozitor Cédric Hanriot.

Jazz cu Candice HoyesFoto: Afis concert

Descrisă de publicația Jazziz drept "sublimă și totuși romantică", Candice Hoyes abordează într-o manieră fluidă și versatilă mai multe genuri muzicale. Artista reușește să își transforme cu rapiditate publicul în fani, prin stilul de interpretare clasic, liric și plin de emoție.

Cântăreața americană de origine jamaicană se consideră un veritabil storyteller, cu o inspirație ce vine din surse ce rar sunt combinate. Candice Hoyes și-a petrecut copilăria ascultând muzica unor artiști ca Ella Fitzgerald, Billie Holiday și Sade, concomitent cu studiul pianului și activitatea din corul bisericii. Astăzi, artista creează o muzică atemporală, iar cel mai recent album al ei, “On a Turquoise Cloud”, o dovedește din plin.

Materialul discografic lansat în mod independent și produs de Ulysses Owens Jr. a urcat rapid pe locul 10 în topurile americane de jazz. Albumul cuprinde compoziții rare ale renumitului compozitor și pianist american Duke Ellington, reinterpretate sub forma unor cântece de activism și eliberare.

Candice Hoyes prezintă frecvent un show care o omagiază pe renumita cântăreață de jazz Ella Fitzgerald, în cadrul unor evenimente cunoscute precum New York Hot Jazz Festival, Festivalul de Jazz al Femeii de la Centrul pentru Cercetare în Cultura Afro-americană din Schomburg, Music at Google, precum și pe scenele de la Centrul Fisher de Arte Performantive din New York, Centrul Artistic Yamaha sau Muzeul de Artă Contemporană din Raleigh.

Printre artiștii consacrați alături de care a evoluat cântăreața de jazz se numără nume precum Wynton Marsalis, Philip Glass, Wycliffe Gordon și Ted Nash. Radioul public american a evidențiat meritele pe care le are Candice Hoyes în domeniul muzicii și activismului, iar nominalizarea în cadrul galei Black Girls Rock a confirmat eforturile artistei de culoare.

Mai mult, evoluția și creația cântăreței au fost prezentate pe larg într-un reportaj al televiziunii franceze TV 5 Monde, a cărei audiență globală se cifrează la peste 300 de milioane de telespectatori. Candice Hoyes s-a alăturat speakerilor de la conferințele TED, cu performance-ul "What Drives Us"

Biletele pentru concertul din data de 11 iunie 2017, la ARCUB, pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro și bilet.ro sau de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preț bilet: 35 lei. Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.