Muzeul Palatului National Ajuda din Lisabona va gazdui, in perioada 16 mai - 31 august 2017, o expozitie a pictorului roman Gheorghe Fikl. Lucrarile artistului vor aparea printre obiectele expozitiei permanente a muzeului.

Proiectul Fikl. Portuguese Storylines/ Fikl. Puneri in scena portugheze organizat sub semnul celebrarii a 100 de ani de relatii diplomatice romano-portugheze de catre Ambasada Romaniei in Republica Portugheza, Fundatia Bonte, Institutul Cultural Roman de la Lisabona, Directia Generala a Patrimoniului Cultural si Palacio Nacional da Ajuda, il aduce in prim-plan pe pictorul Gheorghe Fikl, "caracteristic pentru tanara generatie de artisti romani" (Ileana Pintilie).

Evenimentul, integrat in cadrul programului ARCO Lisboa, prestigiosul targ de arta contemporana din Portugalia, reuneste o serie de lucrari ale artistului aflate in importante colectii private (colectia Fundatiei Bonte, colectia privata a A.S.R. Printul de Wales, pentru a aminti doar cateva dintre acestea) prezentate la Lisabona gratie sprijinului oferit de colectionarul Alain Bonte.

Expozitia va fi deschisa in fiecare zi intre orele 10.00 si 18.00 (ultima intrare 17.30). Miercurea, muzeul este inchis.