Andrei Hutuleac a primit, luni seara, trofeul pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru rolul Wolfgang Amadeus Mozart, compozitor din spectacolul "Amadeus", la Teatrul Metropolis din Bucuresti , la cea de-a 25-a editie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Romania, care se desfasoara la Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara, potrivit news.ro.

Nominalizatii la categoria "cel mai bun actor in rol principal" sunt Andrei Hutuleac pentru rolul Wolfgang Amadeus Mozart, compozitor din spectacolul "Amadeus", la Teatrul Metropolis Bucuresti, Ciprian Nicula pentru rolul Christopher din spectacolul "O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii", productie Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti, si Richard Bovnoczki pentru rolul Ciki din spectacolul "No man's land"de la Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti.

"Este cu adevarat mai putin meritul meu si mai mult meritul echipei din care fac parte", a spus premiatul.

Juriul final este format din Alexandru Darie, Luana Dragoiescu, Dana Dogaru, Florica Ichim si Maria Sirbu.

Conform statutului Uniunii Teatrale din Romania, Senatul UNITER a acordat, in cadrul Galei Premiilor UNITER, premiul de excelenta, premiile pentru intreaga activitate si premiile speciale.

Premiul pentru intreaga activitate a fost acordat scenografului Luana Dragoiescu si criticului si istoricului de teatru Mariana Voicu.

Premiul special pentru proiecte inedite si realizari remarcabile a fost acordat Teatrului National "Mihai Eminescu din Timisoara pentru realizarea Salii 2 (Manej).

Senatul UNITER a acordat un premiu special actritei Eugenia Tarasescu-Jianu, pentru o cariera exceptionala in teatrul de papusi si marionete, precum si actritei Irene Flamann Catalina, pentru o viata dedicata Teatrului National "Mihai Eminescu" din Timisoara.

Gala Premiilor UNITER 2017 este prezentata de actorul si regizorul Ion Caramitru, presedintele Senatului Uniunii, si este transmisa in direct pe TVR 1 si Radio Romania Cultural.