Povesti pe bulevard, in deschiderea festivalului aniversar Nottara 70

Spectacolul "Antonimul venetian", duminica, pe trotuarul din fata Teatrului Nottara

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 5 mai 2017, 10:44 Actualitate | Cultură

Teatrul Nottara
Foto: Poster
Intre 14 si 21 mai 2017 Teatrul Nottara este in sarbatoare. Timp de opt zile va avea loc sărbătoarea culturală a celor 70 de ani de spectacole-fenomen, artiști-vizionari, spectatori talentați, amintiri și întâlniri remarcabile.
Pe ritmul muzicii anilor, vor fi celebrați oamenii care prin pasiunea și creativitatea lor au tranformat, la Nottara, viața în emoție.

Festivalul este prefațat de două evenimente stradale inedite. Scenă va deveni chiar bulevardul Magheru, spațiu-simbol al Bucureștiului. Încă din perioada Teatrului Armatei, acesta a fost parte din arhitectura sălii de spectacol, identificându-se cu spiritul instituției: demnitate, neliniște, tradiție, energie, forfotă, unicitate, punct de interes și de intersecție a mai multor drumuri. Toate ducând spre Teatrul de pe Bulevard…

Astfel, duminică, 7 mai, de la ora 14.00, în fața Teatrului Nottara, foarte talentatul și apreciatul compozitor de muzică de teatru, CÁRI Tibor (pian și muzică originală), alături de dansatorii BACZÓ Tünde și Alin STATE, dar și de violoncelistul SZABÓ J. Attila vă invită la Antonimul venețian (parafrază la volumul faimos al lui Giuseppe Berto).  Un performance de teatru-dans și muzică realizat de coregrafa Baczó Tünde, după un concept de Simona Donici. Spectacolul delicat și melancolic, despre dragoste și fermecătoarea Veneție, despre cuvintele nespuse și amăgirile inimii, este programat cu o săptămână înainte de deschiderea micro-festivalului și dă primul gong pe Magheru, cu teatru și dans sub cerul liber. O experiență misterioasă și fermecătoare ca viața însăși, ce nu trebuie ratată.

Acest eveniment va fi coperta pentru marea sărbătoare ce începe duminică, 14 mai. Iar în cea de-a doua zi de spectacole și evenimente dedicate Nottara 70, transformăm bulevardul într-o galerie de povești, eroi, emoții și întâlniri cu trecutul cultural.

Luni, 15 mai, de la ora 17.00, istoria Teatrului Nottara iese în stradă. Trecătorii de pe Magheru vor deveni actori în distribuția unei întâmplări teatrale speciale (concept și coordonator proiect: regizorul Mihai LUNGEANU), fiind întâmpinați în drumul lor de muzică şi personaje de teatru, într-un decor special (scenografia: Victor DIACONU), care-i va face atenți la poveștile Nottara. De-a lungul trotuarului din fața sediului vor fi expuse afișe ale spectacolelor care au marcat existența teatrului, atunci și acum, de la eficientele, robustele și coloratele afișe de literă ale Teatrului Armatei, la viziunea oarecum austeră și unitar cromatică a celor din perioada directoratului lui Horia Lovinescu, până la creativele propuneri vizuale de astăzi, care îmbracă bulevardul. O vizită culturală, neconvențională și pasionantă, prin istoria Nottara, în aer liber.

“Nottara 70 nu ar fi fost posibil fără spectatorii teatrului, așa că ne bucurăm să vă ieșim în întâmpinare, prin intermediul acestor și a altor câteva evenimente stradale, dedicate bulevardului și oamenilor lui. La aceste două spectacole/întâlniri pe bulevard, accesul este liber, fără limită de locuri. Dar sărbătoarea continuă și în teatru, cu spectacole-reper, colocvii, spectacole-lectură, seri de dans și de stat la povești. Între 14 și 21 mai, celebrăm cele 7 decenii de tinerețe.” a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


1211 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri