Începând de vineri, 21 aprilie, Romania va fi prezenta, prin ICR Varsovia, cu un stand propriu, la Târgul Internațional de Carte de la Białystok, singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei. La ediția din acest an, care va avea loc în perioada 21-23 aprilie, și-au anunțat participarea 70 de edituri, lista cuprinzând toate editurile importante din Polonia, inclusiv cele care au publicat carte românească.

Târgul este vizitat în fiecare an de peste 20 000 de cititori. Este un eveniment cultural constant, mult așteptat în regiune, și este însoțit, în mod tradițional, de festivalul literar „Culturi intersectate”, în cadrul căruia au loc ateliere literare și jurnalistice, întâlniri cu scriitori, concursuri literare, ateliere pentru copii și tineri și numeroase alte acțiuni educative.

La ediția din acest an, care va avea loc în perioada 21-23 aprilie, și-au anunțat participarea 70 de edituri, lista cuprinzând toate editurile importante din Polonia, inclusiv cele care au publicat carte românească.

Târgul se desfășoară în spațiul special al Operei din Białystok, sub patronajul primarului orașului Białystok și al prefectului regiunii Podlasie.

La standul românesc, ICR Varşovia va prezenta toate noile traduceri din literatura română, dicționare, manuale și albume, volume de istorie și eseuri având ca temă România. De asemenea, vor fi distribuite materiale de promovare a literaturii române și a traducerilor în limba polonă, publicate recent sau anunțate pentru anul 2017, broşuri despre programele de profil ale ICR şi despre editurile din România. Publicul va putea cumpăra volume de autori români, traduși în limba polonă, printre care Patria mea A4, de Ana Blandiana, laureata Premiului Poetul European al Libertății 2016, Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian, şi Medgidia, oraşul de apoi, de Cristian Teodorescu, finaliste ale Premiului Literar al Europei Centrale ANGELUS 2016.