Libraria Humanitas de la Cismigiu gazduieste sambata 8 aprilie, de la ora 11,30 o noua editie a Campionatului povestilor. De aceasta data cei mici sunt invitati sa dea frau liber imaginatiei pornind de la volumul Val si Cetatea Sufletelor de Ana Alfianu.

Campionatul povestilor: Val si Cetatea SufletelorFoto: Librariile Humanitas

Val are 10 ani si face parte din specia visatorilor. Intr-o buna zi, cuprins de dorul bunicului sau plecat fara putinta de intoarcere in Cetatea Sufletelor, Val se hotaraste sa caute acel loc staniu, netrecut pe nicio harta din lume. Alaturi de Malila, o broasca testoasa zburatoare, Val porneste intro calatorie fantastica presarata cu probe de curaj si nenumarate intrebari.

Ei bine, raspunsurile la aceste intrebari vi se vor dezvalui numai daca veti avea curaj si-i veti urma pe Val si Malila in poveste.

Atat copii cat si parintii sunt invitati la Campionat sa se alature celor doua echipe: echipa Visatorilor povestitori si echipa Visatorilor desenatori.

Cele mai frumoase povesti si desene ale micilor si marilor Visatori vor fi premiate de editura Humanitas si Koh-I-Noor.

Ana Alfianu s-a născut în 1979 la Brașov şi a urmat cursurile liceului de artă din localitate. A absolvit Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu o licență în arte plastice și decorative, specializarea conservare-restaurare, şi a lucrat vreme de cîțiva ani ca restaurator și grafician la Muzeul Județean din Tîrgu Mureș. Între 2006 şi 2007 a urmat cursuri de teatru, film și artă în Statele Unite. Val și Cetatea Sufletelor este prima poveste pe care a scris-o și a ilustrat-o.