Cantaretii de muzica populara Lupu Rednic si Maria Carneci au declarat pentru News.ro ca moartea Ilenei Ciuculete i-a socat si vorbesc cu greu despre colega lor la trecut, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Era un om tanar, care stia sa rada, puteam vorbi orice. Nici nu pot sa vorbesc despre ea la trecut. Vestea este ca o bomba. Nici nu mai stiu cate revelioane am petrecut impreuna, ne-am intalnit la nunti, la spectacole... Este cutremurator", au fost vorbele lui Lupu Rednic.

Maria Carneci spune ca nu-si revine de la aflarea vestii. "Sunt socata. N-am stiut ca e bolnava, iar vestea asta ne-a luat ca din oala. Imi tremura mainile si picioarele. Ileana era un om deschis, sincer, iubea viata, lumea, era un om fara ifose, o fata deosebita. Nu-mi revin", a declarat cantareata pentru News.ro.

Artista a adaugat ca ultimele intalniri cu Ileana Ciuculete au fost in urma cu trei luni, la filmarile pentru Revelion. "Batalia asta n-o castiga nimeni. Sunt cam scurte vietile oamenilor care se consuma pe scena", a declarat ea.

Cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete a murit, marti, la 59 de ani, intr-o clinica privata, au declarat, pentru News.ro, surse apropiate familiei. Artista suferea de o boala incurabila.

Nascuta pe 20 septembrie 1957, Ileana Ciuculete a fost interpreta de muzica populara, inregistrand peste 400 de melodii proprii, cu peste 24 de albume.

A fost angajata de la 14 ani, cu dispensa de varsta, la orchestra de muzica populara "Doina Olteniei" a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei publicate pe pagina sa oficiala de Facebook.

De-a lungul carierei artistice a mai fost angajata cu titlul de: prima solista la Ansamblul "Danubius" din Drobeta Turnu-Severin, Ansamblul "Nicolae Balcescu" din Craiova si la prestigiosul ansamblu folcloric "Calusul" din Scornicesti.

Solista foarte apreciata de public pentru creatiile proprii si stilul specific de a canta, dinamic si melodios, a avut o bogata activitate discografica. Are peste 400 melodii proprii, fiind semnatara a 30 discuri.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiata in tara cu trei Discuri de Aur si un Disc de Platina si in Serbia cu un Disc de Aur.

In 2005, Ileana Ciuculete a fost premiata cu Discul de Aur pentru vanzarea a 40.000 de exemplare ale albumului "Ciorba de curcan".