Scriitoarea catalană Care Santos revine la Bucureşti pentru a prezenta publicului român romanul "Cel mai frumos loc din lume este chiar aici", o mică bijuterie literară scrisă împreună cu Francesc Miralles, recent apărută în colecţia "Raftul Denisei" la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Corneliei Rădulescu. Lansarea va avea loc luni, 6 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld, Regina Elisabeta nr.38).

"Cel mai frumos loc din lume este chiar aici" de Care Santos si Francesc MirrallesFoto: Humanitas

Alături de Care Santos, vor vorbi Tania Radu, Marina Constantinescu şi Simona Kessler. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe şi de o degustare de ciocolată.

„Un duo creativ de scriitori semnează acest delicat roman. Pe de o parte, Care Santos, cunoscută prozatoare cu o spectaculoasă ascensiune, pe de alta, Francesc Miralles, un nume de referință pentru literatura motivațională și autor a numeroase bestselleruri internaționale.“ Que leer

Iris e distrusă când părinţii ei mor într-un accident. Într-o zi întunecată şi rece, când se plimbă prin cartier pentru a evita să se întoarcă singură acasă, trăieşte tentaţia de a se sinucide aruncându-se de pe un pod. Dar lucrurile nu se întâmplă astfel şi pare că pentru Iris există un alt plan divin: din momentul în care îi iese în cale o cafenea cu nume straniu – Cel mai frumos loc din lume e chiar aici – şi întâlneşte un magician care-i dăruieşte un ceas străvechi, oprit pentru totdeauna la ora 12, va trece printr-o serie de schimbări radicale. Pe măsură ce lunile trec, Iris va afla răspunsul la toate întrebările cu adevărat importante. Scris la patru mâini de Care Santos și Francesc Miralles, romanul "Cel mai frumos loc din lume este chiar aici", tradus deja în 20 de țări, emană gândire pozitivă și poezie.

"După Rabindranath Tagore fericirea nu înseamnă să faci tot ceea ce ai vrea ci să doreşti tot ceea ce faci." Care SANTOS

„În Cel mai frumos loc din lume e chiar aici am vrut să exprimăm neliniștile, iluziile, nemulțumirile și bucuriile oamenilor de astăzi, totul învăluit în puțină magie cotidiană, pentru că, uneori, în lume se întâmplă lucruri fabuloase, dar noi, din cauza problemelor și grijilor zilnice, nu ne dăm seama de farmecul vieții, care ne e atât de la îndemână.“ Francesc MIRALLES

Care Santos s-a născut în 1970, în oraşul Mataró, Barcelona. A studiat mai întâi dreptul, apoi filologia la Universitatea Autonomă din Barcelona. Este autoarea a 11 romane, şase volume de proză scurtă, două volume de poezii, precum şi a numeroase cărţi premiate pentru copii şi adolescenţi. La Humanitas Fiction i-au apărut bestsellerurile Încăperi ferecate (Habitaciones cerradas, 2011) în 2013, Aerul pe care îl respiri (El aire que respires, 2013) în 2014 şi Poftă de ciocolată (Desig de xocolata, 2014; Premio Ramon Llull) în 2016. Noul ei roman, Media vida, e încununat, în 2017, cu Premio Nadal. Opera lui Care Santos e publicatã în peste 20 de ţări.

Francesc Miralles s-a nãscut în 1968, la Barcelona. A studiat literatura germană la Universitatea din Barcelona. Este un scriitor prolific de succes, jurnalist şi muzician. Printre romanele sale pentru adolescenţi se numără Un haiku per a l’Alícia (2002, Premio Gran Angular) şi Interrail (2007, Premio Columna Jove). Romanul său Amor en minúscula (2006; în curs de traducere la Humanitas Fiction) a apărut deja în peste 20 de ţări. Este autorul mai multor volume de psihologie practică, de asemenea bestselleruri. Căţile semnate împreunã cu Alex Rovena sunt traduse în peste 12 limbi.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.