Vernisajul expozitiei 'Marturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977' la Palatul Sutu

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 2 martie 2017, 10:01 Actualitate | Cultură


Marturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977
Foto: Afis expozitie
Muzeul Municipiului București vă invită vineri, 3 martie 2017, orele 17.00 la vernisajul expoziției Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977, care va avea loc la parterul Palatului Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr.2) în sălile refuncționalizate de curând pentru a fi redate publicului.

Expoziția Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977 este realizată cu imagini deținute de Muzeul Municipiului București și prezintă urmările celui mai grav seism din perioada postbelică, la patruzeci de ani de la tragicul eveniment. Având o durată de circa 56 de secunde și o intensitate de 7,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, cutremurul a produs pagube uriașe Bucureștiului: treizeci și două de blocuri și clădiri de mari dimensiuni distruse,  zeci de mii de imobile prăbușite sau în stare iminentă de colaps. Marile blocuri, printre care Scala, Dunărea, Continental sau Wilson au fost puternic avariate, cutremurul devenit ulerior prilej de modificare a construcțiilor conform normelor estetice socialiste ale vremii.

Totodată, seismul din timpul nopții de 4 martie 1977 a curmat viața a 1500 de oameni, iar numărul total de răniți din țară s-a ridicat la 11 300. Printre cei decedați s-au aflat personalități ale vieții culturale din acea perioadă, printre care Toma Caragiu, Eliza Petrăchescu, A.E. Bakonsky, Alexandru Bocăneț și mulți alții. Operațiunile de salvare a răniților prinși sub dărâmături s-au făcut prin intermediul militarilor și civililor, ajutați de câini special antrenați pentru astfel de misiuni.

Expoziția Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977 poate fi vizitată până pe data de 30 aprilie 2017 și este o relatare în imagini a unei tragedii de neuitat. Curatori: Dr. Grina-Mihaela Rafailă și Ana Iacob - Biroul de Istorie Bucureșteană, Muzeul Municipiului București.

Expoziții deschise la:
- Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), marți – duminică, orele 10.00 – 10.00
Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic
Vindecări miraculoase - Theodor Pallady
Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?
Fotografii din Bucureştiul interbelic marca Ebner
Timpul orașului

- Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00
Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute
În apropierea sfinților – Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani (corpul Lapidarium)

- Muzeul de artă populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00
Fraţii Minovici – pionierat medical şi univers spiritual
Semne și simboluri - Viziuni apophenice în domeniul fractalic

- Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26), marţi – duminică, orele 10:00-18:00
Obiecte preistorice din colecţia Severeanu
Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi


Citeste mai multe despre   


853 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă