Miercuri, 1 martie a.c., ora 19.00, Nicu Alifantis aduce un mărțișor muzical inedit la Sala Radio, într-un concert – spectacol alături de Orchestra de Cameră Radio și de Corul Academic Radio. „De profesie grec”, cum îi place să se prezinte, Nicu Alifantis vine la Sala Radio cu ultimul său proiect, Simphonicu, care propune o irezistibilă și rafinată întâlnire între folk și muzica simfonică.

Nicu AlifantisFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Un experiment deja foarte apreciat de melomani, și care pe 1 martie va prinde sunet într-o formulă extinsă: pe lângă echipa binecunoscută formată din Nicu Alifantis (voce, chitare acustice, rezophonic, ukulele, washboard), Virgil Popescu (dirijor, bass acustic, vocal), Răzvan Mirică (chitare acustice, doublesix, nashville tuning, vocal) și Mihai Neniță (vioară & amp, vioară cu goarnă - vioara Stroh), pe scenă vor urca și Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu. Programul serii va cuprinde piese semnate de Nicu Alifantis.

Compozitor, interpret, instrumentist, aranjor, editor, producător, actor și poet, Nicu Alifantis a susținut în diverse formule peste 5000 de concerte şi 60 de turnee în țară și în străinătate, a cântat în deschiderea concertului lui Bob Dylan la București în 2010, a realizat muzica a peste 100 spectacole de teatru

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.