La inceput de an mai multe teatre din capitala se pregatesc de premiere. Astfel, Teatrul de Comedie va inaugura seria premierelor teatrale cu spectacolul Înmormântarea de Péter Nádas, în regia lui László Bocsárdi. Premiera oficiala va avea loc vineri, 11 ianuarie de la 19.30 in Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Din distributia spectacolului fac parte actorii Mihaela Teleoaca si Dragos Huluba.

O alta premiera teatrala, o reprezinta spectacolul cu piesa Ce pacat ca-i curva, de John Ford in regia lui Alexandru Darie care va vedea lumina rampei pe 12 ianuarie la Teatrul Bulandra. Premiera oficiala va fi urmata de o serie de reprezentatii in zilele de 13, 15 si 16 ianuarie pe scena Salii Izvor. Spectacolul are urmatoarea distributie: Vlad Logigan, Emilia Bebu, Claudiu Stanescu, Romeo Pop, Cornel Scripcaru, Marius Capota, Oana stefanescu, Ion Cocieru, Marius Chivu, Nicoleta Mânzu, Irina Ungureanu, informeaza site-ul teatrului.

Tot Teatrul Bulandra are in vedere alte doua proiecte pentru stagiunea 2007-2008. Spectacolul "Din însemnarile unui necunoscut" dupa Dostoievski, în adaptarea si regia lui Ion Cojar va fi montat la La sala ''Toma Caragiu''. Scenografia va fi semnata de Maria Miu. La sala Izvor se afla în productie spectacolul "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller, regia Felix Alexa. Spectacolele sunt in faza de repetitii.

Nationalul bucurestean are in pregatire spectacolul cu piesa "Eduard al III-lea" de Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu a carui premiera este programata pentru sfarsitul lunii ianuarie. Scenografia spectacolului este semnata de Dragos Buhagiar. In rolul principal il vom putea vedea pe actorul Ion Caramitru. Tot la National se repeta piesa "Ecaterina cea Mare" de Bernard Shaw, în regia lui Cornel Todea, avand in distributie nume cunoscute ale scenei romanesti: Maia Morgenstern si Stefan Iordache.

Teatrul Odeon pregateste o premiera pentru luna februarie. Este vorba de spectacolul cu piesa "Emilia Galotti" de G.E. Lessing, în regia lui Radu Alexandru Nica. Din distributie fac parte Marius Stanescu, Mihai Smarandache, Ionut Chivu.

Piesa "Cei drepti" de Albert Camus se pune in scena la Teatrul Nottara sub conducerea regizorala a lui Claudiu Goga si scenografia lui Stefan Caragiu. Premiera este programata pentru 1 martie.

Opera Romana din Bucuresti pregateste pentru data de 12 februarie evenimentul Fiica Regimentului - premiera - opera in concert' avand in distributie: Marie - Mihaela Stanciu, Tonio - ROBERT NAGY, La Marquise Maggiorivoglio - Ecaterina Tutu, Sulpice - Pompeiu Harasteanu, Un Caporal - Radu Pintilie si la pian - Mihaela Valcea.