Un concert de jazz intitulat "Love for Jazz" cu Ramona Horvath trio, va avea loc la Auditorium Luis Bunuel, Collège d'Espagne, Cité Universitaire din Paris in data de 14 februarie, de la ora 20:00. Concertul include piese de jazz dedicate iubirii, majoritatea fiind prelucrări ale Ramonei Horvath din repertoriul folcloric sau clasic românesc. Concertul este organizat anual de Sf. Valentin / Dragobete.

'Love for jazz' cu Ramona Horvath trioFoto: Afis concert

Ramona Horvath, pianistă de formaţie clasică, a absolvit Conservatorul naţional de muzică din Bucureşti. În 2003, se propulsează în universul jazz-ului, ca urmare a întâlnirii cu pianistul de origine română Jancy Korossy, icoană a jazz-ului internaţional. Ramona trăieşte la Paris, unde îşi continuă cariera în domeniul jazz-ului, formând un trio cu Nicolas Rageau la contrabas şi cu Frédéric Sicart la baterie.

Ideea unui concert de jazz cu ocazia Sfântului Valentin a fost imaginat de Ramona Horvath în urmă cu aproximativ 7 ani la Cité U. Începând de atunci, acest eveniment se repetă anual într-o sală pariziană diferită (cluburi de jazz, săli de concerte, centre culturale), întotdeauna cu un succes deosebit la public. Repertoriul este ales cu grijă: standarde de jazz, hituri de pe Broadway, dar şi compoziţii inspirate din folclorul românesc, alături de muzicienii excelenţi care o înconjoară sunt garanţia unui concert inedit.

Intrarea este liberă, fără rezervare.