O intalnire cu specialisti din domeniul cartii si ilustratiei de carte pentru copii va avea loc sambata, de la ora 14:00, in cadrul expozitiei "C'Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 - 2016)", de la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, anunta Agerpres.

"Cum ar trebui sa fie o carte pentru copii ca sa fie 'frumoasa'? Cum ar trebui sa fie o carte pentru copii pentru a se vinde in Romania, pentru a fi pe placul publicului autohton? De ce nu aducem pur si simplu carti de succes din strainatate? Iata doar cateva dintre intrebarile la care vor incerca sa dea raspuns specialisti din domeniul cartii pentru copii: autori, ilustratori, editori. O discutie sincera si deschisa, alaturi de Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Cristiana Radu si Roxana Jeler, avand ca moderator pe Cosmina Chituc, la care invitam sa participe deopotriva publicul amator de carte si specialisti implicati in lungul proces al realizarii unei carti", informeaza un comunicat al Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.

Participarea este gratuita si se face pe baza de inscriere pe adresa comunicare@muzeulhartilor.ro

"C'Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania" (2012 - 2016) este o expozitie de design de carte, ce prezinta o selectie de titluri nominalizate sau premiate in cadrul concursului national de design de carte, editiile 2012 - 2016. Selectia include realizari ale artistilor si specialistilor din domeniu, care se raporteaza la aspecte specifice ale culturii si spatiului romanesc prin ilustratie, texte, autori prezentati.

Expozitia este un proiect cultural organizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.