50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, volum apărut recent la editura Nemira in coordonarea lui David H. Lowenherz, cuprinde epistole scrise de o serie de personalitati catre fiintele dragi: de la Wolfgang Amadeus Mozart pentru Constanze Mozart, de la Franz Kafka pentru Felice Bauer, de la Francis Scott Fitzgerald pentru Zelda Fitzgerald, de la Napoleon Bonaparte către Joséphine, de la Frida Kahlo pentru Diego Rivera.

50 cele mai frumoase scrisori de dragosteFoto: Editura Nemira

Pe scena iubirii li se alătură și alte celebrități precum Voltaire, Marcel Proust, Oscar Wilde sau Sarah Bernhardt, informeaza editura.

Dragoste de scrisori si scrisori de dragoste, redescoperite in sertare si arhive. Marturii intime, scoase la lumina in epoca e-mailului si a SMS-ului. Pentru cititorii impatimiti si iubitorii de cuvinte, epistolele raman irezistibile.

Stranse intr-o carte pentru oamenii mileniului III, ele parca ridica discret un colt de perdea, intrezarindu-se astfel incaperile trecute ale dragostei. Si o vedem in toata splendoarea ei: blanda si patimasa, curata si obsesiva, sobra si zglobie…