Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, ora 18,30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

Lumea turcica din Muntii Altai pana in BalcaniFoto: Afis expozitie

Potrivit unui comunicat al Yunus Emre Enstitusu - Centrul Cultural Turc Bucureşti citat de Agerpres, expoziţia prezintă publicului internaţional lumea turcică într-o perspectiva amplă, cu toate aspectele pe care le cunoaştem mai mult sau mai puţin.

"Cu o istorie de 20 de ani, conceptul a reunit până în prezent aproximativ 250 de pictori din 20 de ţări iar lucrările au fost expuse din New York până în Teheran, din Florenţa până în Rabat, întâlnind publicul din 27 de ţări şi 100 de oraşe", se precizează în comunicat.

În cadrul vernisajului, artişti renumiţi din Azerbaidjan, Kazahstan şi Turcia vor susţine un recital de muzică.

Organizată de Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, Yunus Emre Enstitusu - Centrul Cultural Turc Bucureşti, în colaborare cu TURKSOY - Organizaţia Internaţională a Culturii Turce, expoziţia va putea fi vizitată până pe 5 februarie.