Fostul presedinte al companiei Advance Auto Parts si actual ambasador al SUA in Romania, Nicholas Taubman, impreuna cu sotia sa, Jenny, a oferit 15 milioane de dolari noului Muzeu de Arta din vestul Virginiei, au confirmat oficialii muzeului, citati de publicatia The Roanoke Times.

Familia Taubman a devenit astfel cel mai important donator pentru proiectul in valoare de 66 de milioane de dolari.

Directorul executiv al institutiei de cultura, Georganne Bingham, a declarat ca familia diplomatului ia in considerare oferirea de fonduri suplimentare pentru muzeu.

Ziaristii de la The New York Times au afirmat duminica ca familia Taubman ar fi donat 25 de milioane de dolari proiectului, insa Bingham a precizat ca, pana in prezent, diplomatul american si sotia au oferit 15 milioane de dolari.

Jenny Taubman este copresednta a Comitetului pentru donatii importante al muzeului, iar familia diplomatului a contribuit cu mai mult de 5 milioane de dolari catre muzeu in perioada 2003-2005, potrivit documetelor fiscale.

Cuplul a promis sa ofere cele 15 milioane de dolari inca din urma cu patru ani, iar fondurile au fost donate in transe anuale, a precizat Bingham.

Publicatia americana afirma ca donatia de 15 milioane de dolari facuta de sotii Taubman este cea mai mare dintre sumele donate muzeului si alimenteaza speculatiile potrivit carora institutia de cultura va primi numele lor.

Pana in prezent, muzeul a primit peste 52 de milioane de dolari din partea a circa 200 de donatori.