Radu Aldulescu a fost exclus miercuri din Uniunea Scriitorilor din Romania, dupa ce mai multi scriitori au participat sambata trecuta la o "Adunare generala a U.S.R." declarata nevalida de conducerea Uniunii, in frunte cu Nicolae Manolescu si Varujan Vosganian.

"Miercuri, 11 ianuarie 2017, s-a reunit in sedinta extraordinara Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania. Necesitatea reunirii Consiliului Uniunii Scriitorilor din Romania in sedinta extraordinara a fost data de convocarea unei pretinse intruniri a 'Adunarii Generale a U.S.R.' din data de 07.01.2017 (la care au participat 16 membri si nemembri ai U.S.R.), prin care s-ar fi luat hotarari cu privire la organizarea si functionarea Uniunii Scriitorilor din Romania.

Consiliul U.S.R. a votat, in unanimitate, invalidarea pretinsei 'Adunari Generale' desfasurate nestatutar in data de 07.01.2017, precum si invalidarea, printr-o Decizie, a tuturor pretinselor hotarari adoptate in cadrul 'Adunarii Generale' nestatutare din 07.01.2017.

In urma raportului prezentat de Comisia de Monitorizare, Suspendare si Excludere, intrunita in temeiul art. 3 din Regulamentul C.M.S.E., Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania a votat in unanimitate excluderea din U.S.R. a urmatorilor 6 membri (pentru incalcarea art. 16 si urmatoarele din cap. 5 din Statutul U.S.R.): Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul USR.

Radu Aldulescu a scris scenariul filmului "Terminus Paradis", regizat de Lucian Pintilie (Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Venetia) si este autorul, printre altele, al romanului "Amantul colivaresei".

UPDATE Cei 24 de scriitori care au convocat o adunare generala pe data de 7 ianuarie considera insa ca aceste excluderi din USR sunt "nule de drept".

"Asa-zisele excluderi din Uniunea Scriitorilor din Romania ale scriitorilor Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru si Adrian Lustig la sedinta de miercuri, 11 ianuarie 2017, a pretinsului Consiliu al Uniunii Scriitorilor sunt nule de drept.

Atragem din nou atentia membrilor USR ca presedintele Uniunii este dl Cristian Teodorescu, reconfirmat la Adunarea Generala a USR din 7 ianuarie 2017, si ca toate deciziile luate de Consiliul mai sus numit sunt ilegale", se arata intr-un comunicat transmis HotNews.ro si semnat de "Presedintele USR, Cristian Teodorescu, Vicepresedine USR, Dan Mircea Cipariu, si Vicepresedinte USR, Florin Iaru".