Ceremonia Globurilor de Aur este in pericol sa nu se desfasoare in acest an, dupa ce scenaristii aflati in greva au anuntat ca vor picheta evenimentul de la Hollywood, transmite BBC.

Organizatorii spera ca negocierile cu Writers Guild of America (WGA) vor permite desfasurarea ceremoniei, insa grevistii au anuntat ca vor picheta oricum evenimentul din Los Angeles.

The Screen Actors Guild, sindicatul care ii grupeaza pe actori, a precizat ca le va sfatui pe vedetele de la Hollywood sa boicoteze evenimentul pana ce miscarea grevista nu-si va gasi rezolvarea.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur este programata pentru 13 ianuarie.

Scenaristii de la Hollywood sunt in greva inca de pe 5 noiembrie, intr-o disputa ce vizeaza plata muncii distribuite on-line si pe DVD-uri.

Organizatorul ceremoniei, Asociatia Presei Straine de la Hollywwod, spera ca va ajunge la un acord cu grevistii, insa WGA, care reprezinta 10.500 de scriitori de film si televiziune, a refuzat sa discute.

Ceremonia a fost urmarita anul trecut de peste 20 de milioane de telespectatori, iar veniturile din publicitate sunt de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Anul acesta, filmul romanesc "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, este nominalizat la categoria Cel mai bun film strain.