Caricaturistul elvetian Mix & Remix, pe numele sau real Philippe Becquelin, a murit luni la 58 de ani, a anuntat familia sa pe retelele de socializare citate de AFP.

Cu o imensa tristete va anuntam decesul lui Mix & Remix a carui lupta inversunata impotriva cancerului de pancreas a luat sfarsit ieri seara", a scris marti familia intr-un mesaj insotit de ultima sa caricatura.

Philippe Becquelin a lucrat pentru mai multe ziare elvetiene, dar si pentru revistele Courrier International si pentru Sine Hebdo, potrivit Agerpres.

Absolvent al Scolii cantonale de arta din Lausanne, Becquelin suferea de cancer pancreatic de mai multe luni. El a vorbit deschis despre boala sa in septembrie cu prilejul unei ceremonii pentru un premiu: "Traiam intr-un stres de neinchipuit inainte de a ma imbolnavi. Faceam si cate 50 de caricaturi pe saptamana, usor. Am facut caricaturi pentru a-mi castiga traiul dar si pentru placerea simpla de a desena", a spus el cu acel prilej.

Mix & Remix era cunoscut pentru caricaturile sale in randul oamenilor politici, carora le scotea in evidenta mai ales nasul.