Orchestra Română de Tineret incheie anul concertistic miercuri, 21 decembrie 2016, ora 19, la Ateneul Român, cu un concert susţinut alături de Corul de cameră Preludiu sub bagheta lui Cristian Măcelaru având în repertoriu impresionantul oratoriu Messiah de Georg Friedrich Haendel. Soliști vor fi Irina Ionescu – soprană, Hilary Summers – mezzosoprană, Sunnyboy Dladla – tenor, Garry Griffits - bas-bariton, informeaza Tinerimea Romana.

Orchestra Romana de Tineret la AteneuFoto: Afis concert

Oratoriul de Haendel este o muzică copleșitoare, care într-o interpretare de primă mână precum cea propusă de invitații Orchestrei Române de Tineret va fi cu siguranță un eveniment muzical unic, care va rămâne în memoria afectivă a publicului.

Dirijorul Cristian Măcelaru este cel mai bine cotat dirijor român al momentului în Statele Unite ale Americii, iar garnitura solistică reprezintă o garanție a succesului pe care această capodoperă muzicală o are pe toate meridianele de mai bine de 270 de ani.

Alături de Orchestra Română de Tineret, aflată în plină formă și într-o perioadă de afirmare a unei noi generații de tineri muzicieni, se va afla în premieră Corul de Cameră Preludiu, în a cărui distribuție se află multe dintre cele mai valoroase voci corale ale momentului, fiind pregătit și pentru acest concert de dirijorul Voicu Enăchescu.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” şi Filarmonica “George Enescu”.