Ministerul Culturii a anuntat rezultatele concursurilor de manageri. Ernest Oberlander-Tarnoveanu ramane pe pozitia sa de la Muzeul National de Istorie, iar Liliana Passima transforma interimatul in mandat la Muzeul National al Taranului Roman, informeaza Mediafax.

8,13 este media generala pentru Ernest Oberlander-Tarnoveanu in confruntarea sa cu Florian Matei Popescu. Ernest Oberlander-Tarnoveanu a fost managerul Muzeului pana in momentul unui raport magativ de management dat de catre Florian Matei Popescu, consilier al fostului ministrul Vlad Amexandrescu. Astfel, a fost organizat un concurs in care evaluatorul a devenit concurent.

Ernest Oberlander-Tarnoveanu a ajuns in aceasta pozitie dupa ce a trecut prin toate experientele specifice profesiei. Muzeograf, cercetator stiintific la Muzeul Deltei Dunarii, Tulcea. Din 2010 director general al Muzeului National de Istorie a Romaniei, Bucuresti. Presedinte al Comisiei Nationale a Muzeelor si Colectiilor.

Concursul de proiecte pentru Muzeul National de Istorie

8,77 este media generala a Lilei Passima. Liliana Passima a fost cercetator in cadrul Muzeului National al Taranului Roman. A devenit in 2016 manager interimar al Muzeului. Interimatul este rezultatul numirii de catre Ministrul Culturii Corina Suteu, in urma confruntarii de proiect managerial dintre Virgil Nitulescu si profesor Vintila Mihailescu, ajunsa in instanta si sub ancheta Corpului de Control al Primului Ministru.

Concursul de proiecte pentru Muzeul National al Taranului Roman