Marți, 29 noiembrie 2016, ora 20.00, Teatrul Excelsior prezintă premiera spectacolului „Cea mai frumoasă floare din lume”, în regia lui Chris Simion-Mercurian, după o idee de Leon Magdan.

Cea mai frumoasa floareFoto: Teatrul Excelsior

Spectacolul ne aduce din nou în lumea basmelor și spune povestea unui rege înțelept care îi provoacă pe cei mai experimentați consilieri ai săi să decidă felul în care va fi ales urmașul său la tron. Câștigătorul regatului va fi cel pentru care adevărul și dreptatea îi sunt valori de căpătâi.

M-a bântuit luni de zile după ce am citit-o copiilor mei, dar era prea scurtă și prea basm ca să mă apuc de acel text în forma lui inițială. Pornind de la ideea lui Leon Magdan, m-am hotărât să nu las un subiect important neîmpărtășit și am scris propria mea piesa de teatru. Este dedicată tuturor celor care au curajul să nu mai mintă. Și-ncep cu mine. Cred că singurii oameni cu adevărat liberi sunt cei care trăiesc în adevăr, a declarat regizoarea Chris Simion-Mercurian despre spectacol.

Din distribuție fac parte actorii: Oliver Toderiță, Ștefania Dumitru, Cosmina Dobrotă, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel și Cristina Văduva. Scenografia spectacolului este realizată de Adina Mastalier, echipa de producție fiind completată de Ioana Marchidan (coregrafie) și Mandela Gajol (muzica originală).

Spectacolul este adresat copiilor cu varsta de peste 8 ani. Biletele pentru spectacol se pot achiziționa atât online, de pe site-ul site-ul bilet.ro, cât și de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.