În perioada 30 noiembrie-10 ianuarie Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter) se transformă într-un loc magic al cadourilor inspirate, al emoțiilor împărtășite și al bucuriei. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe 30 noiembrie, ora 17.00, într-un cadru cald și prietenos de sărbătoare. Evenimentului de deschidere se alătură bursierii Fundației Principesa Margareta a României care vor susține un moment muzical. În cadrul recitalului va concerta soprana Miruna Iancu, mezzosoprana Martinia Antonie și pianistul Cătălin Răducan.

Expozitia Suvenir de iarnaFoto: Ellite Art Gallery

Potrivit organizatorilor, evenimentul expozițional are și un scop caritabil. O selecție de lucrări donate de artiști contemporani români sunt propuse publicului spre vânzare pentru a susține proiectele sociale ale Asociației Edulier. Misiunea principală a Asociației Edulier constă în educarea copiilor pentru o comunitate sănătoasă.

În spiritul sărbătorilor expoziția va pune pe simeze lucrări de pictură, gravuri ce descriu frumusețea orașului, acuarelă de o sensibilitate aparte, obiecte sculpturale realizate în tehnica Papier Mâché, sticlă, metal sau ceramică și o gamă variată de obiecte decorative reprezentând clopoței rafinați, candele unicat sau compoziții ceramice cu personalitate. De asemenea, expoziția va oferi publicului o selecție remarcabilă de bijuterie contemporană realizată în diferite tehnici de execuție. Toți participanții expoziției vor avea șansa să se înscrie la o tombolă cu surprize ce va îndulci atmosfera de sărbătoare. O selecție personalizată de cadouri este disponibilă și pe magazinul on-line de artă: www.weshopart.ro .

Expoziția ,,Suvenir de Iarnă” este conexă proiectului ,,Suvenir de București” care este o marcă înregistrată Elite Art Club UNESCO. Proiectul se desfășoară începând cu anul 2010, în mai multe ediții: Suvenir de Martie, Zilele Bucureștiului, Suvenir de Sibiu și Suvenir de Iarnă. Scopul proiectului constă în promovarea Bucureștiului prin intermediul artei, iar obiectivele sunt lansarea în spațiul artei vizuale a unor obiecte de artă, invitând receptorul să reconsidere orașul dintr-o multitudine de perspective artistice, precum și atragerea interesului public pentru cultură și artă. Suvenirul este materializarea unor particularități culturale și spațio-temporale în măsură să evoce nuanțe afective prin legătura creată cu spațiul și cultura reprezentată.

Păstrând tradiția, ediția 2016 a Suvenirului de Iarnă se adresează publicului larg, iubitorilor de artă și bucureștenilor grăbiți să guste din farmecul sărbătorilor de iarnă. Într-un context festiv, expoziția vine cu propuneri fermecate pentru cadouri inspirate adresate celor apropiați ca dovadă a prețuirii. Unicitatea lucrărilor și mesajul pe care acestea îl poartă vor îmbogăți evenimentul expozițional prin forța de sugestie, încărcătura simbolică și emoțională.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 30 noiembrie 2016-10 ianuarie 2017, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11.00 la ora 19.00, iar sâmbăta de la ora 11.00 la ora 17.00, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii dar și în proiecte educaționale.